×
Historien om Solemaids og løsningen for børn med hælsmerter

Historien bag Solemaids

Børn med hælsmerter og frustrerede forældre, blev startskuddet

Foden har i to årtier været mit speciale, og jeg har arbejdet med fremstilling af indlæg til mange forskellige typer fodproblemer i lige så lang tid.

Foden er en kompliceret og unik konstruktion, der danner fundamentet for hele kroppen. Vores fødder har vidt forskellige udformninger, hvilket stiller individuelle krav, når foden bliver skadet og har brug for hjælp. Min erfaring er, at såler i mange tilfælde spiller en vigtig rolle i at genetablere fodens funktioner. At fremstille såler er et spændende og kreativt arbejde, hvor der anvendes mange slags materialer med forskellige egenskaber – alt efter type af skade, fodens form og krav til belastning.

Løsningen på hælsmerter findes i sålen

For år tilbage eksperimenterede jeg med forskellige såleløsninger til klienter, der havde haft brud på hælbenet. Som følge af bruddet kunne de ikke lægge vægt på hælen, da hælpuden var beskadiget. Først efter mange mislykkede forsøg fandt jeg endelig en løsning, hvor trykbelastningen på hælpuden kunne reduceres – ganske simpelt ved at kile foden op i mellemfoden og derved sikre en svævende hæl.

Med nye materialer begyndte jeg også at afprøve samme princip på børn med severs hælsyndrom. En diagnose, som hidtil ikke kunne afhjælpes med andet en pause – til stor frustration for barnet, forældrene og mig selv.

Til min store glæde virkede det. Og endda i høj grad. De første børn, der blev behandlet med sålerne, reagerede spontant ved at kunne løbe uden smerter, når de forlod klinikken. Tilbagemeldingerne fra forældrene var yderst positive og nogle beskrev sågar sålerne som “mirakel-såler”.

I starten var der udfordringer med at bevare den høje effekt hos alle børn, men med tiden fik jeg udviklet en sål, som viste sig effektfuld stort set hver gang. Og i dag står jeg med en sål, som takket være erfaring og bedre materialer, hjælper over 90% af alle børn som er blevet behandlet på klinikken.

Per Øllgaard
Per Øllgaard
Fysioterapeut og udvikler af Solemaids
2460 6766
info@solemaids.dk