×

Sæsonstart: Når hælsmerter mindsker glæden

Sæsonstart: Når hælsmerter mindsker glæden

Den længe ventede udendørs sæson er lige om hjørnet, og børnene spiller allerede fodbold i haven og på skolens udearealer.

Severs syndrom bremser sæsonstart

Men for flere sportsglade børn kan der være kort vej fra glæde til frustration. Flere børn oplever nemlig, at smerter i hælene dukker op og tager til i takt med, at aktivitetsniveauet skrues op. Og det er der ofte en simpel grund til: Severs syndrom.

Har dit barn Severs syndrom?

Klager dit barn over smerter i hælene under eller efter træning? Find ud af, om det kan være på grund af Severs syndrom.

Hvorfor Severs syndrom?

Imens hælknoglen vokser, er den blød og påvirkes let af stød og slag. Når børnene er idrætsaktive, kan de derfor let komme til at irritere den bløde og sarte hælknogle på grund af de mange hop og retningsskifte, som børnene oplever under træningen. Og så kan Severs syndrom opstå. Severs syndrom er betegnelsen for den smertefulde tilstand i hælene.

Hvad kan du gøre?

Severs syndrom er ganske ufarligt og forsvinder i 15-års alderen, men det er en begrænsende og smertefuld tilstand.

Hvis hælknoglerne får ro, vil smerten mindskes og det kan ske på to måder:
• Hvile
• Aflastende såler i skoene

Hvile er selvfølgelig en ærgerlig løsning, da barnet både mister den gode fysiske udfoldelse og det sociale sammenhold, som barnet oplever ved træningen med jævnaldrende børn. Heldigvis kan Solemaids aflaste hælen, så barnet igen kan være aktivt uden smerter.

Bliv endnu klogere på Severs syndrom – læs mere her.