Sommerferie og Severs syndrom | Solemaids.dk
×
Solemaids såler er en effektiv løsning til hælsmerter i sport og løb

Sommerferie og Severs syndrom

Sommerferie og Severs syndrom

Det har for længst ringet ud til sommerferie rundt om på landets skoler, børnene er sluppet fri i sommerlandet, og det betyder for mange energiske sjæle masser af aktiv leg og sport.

Tid til at mærke efter

Sommerferien er for mange en periode med tid til at mærke rigtigt efter i krop og sind. Også for børnene. Og for forældrene er der naturligt flere timer på dagen at observere børnenes bevægelser og adfærd.

Derfor er det også ofte i de perioder, at man som både barn og forældre bliver opmærksom på, hvis der er tale om en fysisk gene, der udvikler sig – som for eksempel Severs syndrom. Er du eller dit barn blevet opmærksom på ændringer eller smerter?

  • Klager barnet tiltagende over hælsmerter i forbindelse med fysiske aktiviteter?
  • Har du opdaget, at dit barn går og løber anderledes for ikke at træde ned på hælen?

Har I mærket smerter komme?

For nogen betyder sommerferie øget aktivitet. Måske er barnet tilmeldt sportslejre og er derudover ekstra aktiv med venner på boldbaner og idrætsanlæg i ferieperioden. Den intensiverede aktivitet påvirker belastningen af hælens bløde vækstzone, og smerterne opstår.

Læs mere om Severs syndrom her

Har I mærket smerter forsvinde?

For andre er sommerferie lig med afslapning og mere eller mindre pause fra intensiv fysisk aktivitet. Hvis barnet har døjet med hælsmerter, kan den aflastning, feriepausen giver, dæmpe smerterne. Men kun kortvarigt. Hvis der er tale om Severs syndrom vender smerterne højst sandsynligt tilbage, så snart den fysiske aktivitet genoptages.

Et inaktivt barn er naturligvis et trist kompromis, og derfor bør der sættes ind med den rette behandling frem for at afholde barnet fra sin sport.

Test dit barn med det samme

Brug ferien til at mærke efter på barnet. Sidder du netop nu og nikker genkendende, mens du læser indlægget? Så har dit barn måske Severs syndrom. Den gode nyhed? Smerterne kan afhjælpes med den rette behandling – og lidelsen forsvinder med alderen.

Test dit barn for Severs syndrom – og hjælp smerterne på afveje.

Test her

Cookies