Solemaids vidensbank
×

Vidensbank

Vidensbank

Hos Solemaids er vi fagnørder. Vi brænder for vores fag og holder os konstant opdateret på ny viden inden for Severs syndrom. Her på siden udgiver vi løbende artikler og indlæg, der fx handler om viden om Severs syndrom, idrætsaktivitet med fokus på børn, kroppens anatomi og cases.

Hælspore hos børn

Hælsmerter hos børn kan være bekymrende. Selvom hælspore er kendt for at forårsage smerter hos voksne, eksisterer det ikke hos børn. Hvis et barn klager over smerter i hælen, er det mere sandsynligt, at det skyldes Severs syndrom. I denne artikel vil vi undersøge forskellene mellem hælspore og Severs syndrom og forklare, hvordan Solemaids kan […]

Hvad er Plantar hælsmerter?

Udfør de simple test for at se om du har plantar hælsmerter.  https://www.youtube.com/watch?v=gVty62UZDqQ Har du lavet testen i videoen ovenfor? Har du smerter under hælen? Føles din hæl forslået? Så lider du måske af en af disse årsager til plantar hælsmerter:    Plantar fasciitis  Hælpude-syndrom  Stressfraktur på hælbenet  Nerveindklemning i hælen Knogleødem Plantar Fasciitis Plantar […]

Velkommen til Solemaids vidensbank

Hos Solemaids er vi fagnørder. Vi brænder for vores fag og holder os konstant opdateret på ny viden indenfor det fysioterapeutiske felt og Severs syndromet.

Test dit barn

Lider dit barn af konstante eller tilbagevendende hælsmerter? Så har han eller hun sandsynligvis Severs hælsyndrom. Lær at teste dit barn her!

Sommerferie og Severs syndrom

Det har for længst ringet ud til sommerferie rundt om på landets skoler, børnene er sluppet fri i sommerlandet, og det betyder for mange energiske sjæle masser af aktiv leg og sport.

Vintersæson og hælsmerter

Vintersæsonen byder på masser af indendørs idræt for de aktive børn.
Et skifte fra udendørs til indendørs træning er en god variation for børnene, men det betyder også, at forældre og børn skal holde ekstra øje med både træningsmængde og risiko for skader.
Læs mere her om, hvorfor og hvordan. God træning!

Forskningsprojekt viser, at hælsmerter hos børn og unge er udbredt

Siden 2008 har forskere fra SDU indsamlet viden om skolebørn og børnehavebørn i Svendborg kommune [1]. Formålet har bl.a. været at undersøge om ekstra idrætstimer er gavnligt for børns generelle sundhed og om børn oplever smerter i muskler og led. Af Signe Fuglkjær, kiropraktor, ph.d. Severs syndrom er den diagnose, der blev stillet oftest Studiet […]

Cookies