×

Vidensbank

Vidensbank

Hos Solemaids er vi fagnørder. Vi brænder for vores fag og holder os konstant opdateret på ny viden inden for Severs syndrom. Her på siden udgiver vi løbende artikler og indlæg, der fx handler om viden om Severs syndrom, idrætsaktivitet med fokus på børn, kroppens anatomi og cases.

Velkommen til Solemaids vidensbank

Hos Solemaids er vi fagnørder. Vi brænder for vores fag og holder os konstant opdateret på ny viden indenfor det fysioterapeutiske felt og Severs syndromet.

Test dit barn

Lider dit barn af konstante eller tilbagevendende hælsmerter? Så har han eller hun sandsynligvis Severs hælsyndrom. Lær at teste dit barn her!

Sommerferie og Severs syndrom

Det har for længst ringet ud til sommerferie rundt om på landets skoler, børnene er sluppet fri i sommerlandet, og det betyder for mange energiske sjæle masser af aktiv leg og sport.

Vintersæson og hælsmerter

Vintersæsonen byder på masser af indendørs idræt for de aktive børn.
Et skifte fra udendørs til indendørs træning er en god variation for børnene, men det betyder også, at forældre og børn skal holde ekstra øje med både træningsmængde og risiko for skader.
Læs mere her om, hvorfor og hvordan. God træning!

Forskningsprojekt viser, at hælsmerter hos børn og unge er udbredt

Siden 2008 har forskere fra SDU indsamlet viden om skolebørn og børnehavebørn i Svendborg kommune [1]. Formålet har bl.a. været at undersøge om ekstra idrætstimer er gavnligt for børns generelle sundhed og om børn oplever smerter i muskler og led. Af Signe Fuglkjær, kiropraktor, ph.d. Severs syndrom er den diagnose, der blev stillet oftest Studiet […]

Sommerferie og sport: Vær opmærksom på hælsmerter

Sommeren er lig med idræt og socialt samvær for de børn, der vælger at bruge en uge eller to fx til et stævne eller på fodboldskole. Men det betyder også mange kampe i træk og dermed også en større risiko for overbelastning af kroppen. Tæt kampprogram kan betyde overbelastning Når det går løs til de […]

Hvad vi ved om Severs hælsyndrom

Mange børn i alderen 9 – 15 år oplever hælsmerter (1), og ofte er det Severs syndrom, der udløser hælsmerterne hos børnene. Det kan derfor undre, at der kun findes begrænset litteratur, der beskriver hvad Severs syndrom er – og hvordan man behandler hælsmerterne (2). Noget af litteraturen er tilmed af ældre dato. […]

Cookies