×
Smerter i hæle ved sport og idræt

Severs syndrom og Solemaids sålerne

Severs syndrom kan behandles

Severs syndrom er en smertefuld gene, som mærkes på den bagerste del af hælbenet. Smerten opstår, når gentagne belastninger forstyrrer hælbenets vækstzone, når knoglen er under hormonel forandring og endnu er blød. .

Tilstanden er normal hos børn i alderen 9-14 år, men kan starte allerede når barnet er 7 år. Og hos børn, der vokser sent, kan enkelte børn have Severs syndrom, når de er 16 år. Når vækstzonen lukker, forkalker hælbenet og tilstanden forsvinder.

Hvem får Severs syndrom?

Børn med højt fysisk aktivitetsniveau har større risiko for at udvikle Severs syndrom end børn, der ikke er meget fysisk aktive. Idrætsaktive børn, der dyrker sport mange gange om ugen, er særligt udsatte. Hælsmerter ses blandt børn, der går til fodbold, håndbold, gymnastik, badminton og anden idræt, hvor løb og spring indgår.

Hvordan udvikler hælsmerterne sig?

Hælsmerterne begynder typisk med ømhed i timerne efter, at barnet har løbet og været aktivt. Efter nogen tid begynder barnet at have ondt, også imens barnet er aktivt. Den vedvarende belastning, som hælene udsættes for, kan forværre tilstanden og barnet får svært ved at gennemføre aktiviteter og må ofte afbryde træning eller kamp.

Hvordan virker Solemaids?

Når Solemaids bruges i barnets fodtøj, kan barnet gå og løbe uden at belaste hælene og opleve smerte. Solemaids fjerner nemlig trykket fra den bagerste del af hælene ved hjælp af kiler, der sidder umiddelbart foran hælpuderne. Kilerne løfter hælbenene op, så hælene svæver. Herved flyttes trykket længere frem på fødderne og væk fra de irriterede hæle. 90% af brugerne mærke øjeblikkelig effekt med Solemaids sålerne.

Du kan bestille en tid til en konsultation hos en af vores Solemaids Behandlere i Danmark. Klik på linket herunder og indtast dine oplysninger. Så vil du blive kontaktet af en behandler nær dig.

Cookies