×

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du læse ofte stillede spørgsmål om Solemaids, Severs syndrom og hælsmerter. Hvis du ikke finder hvad du leder efter under vores ofte stillede spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Hvordan finder jeg ud af, om mit barn har Severs syndrom?

Der er to tests som kan fortælle, om dit barn har Severs syndrom – lær hvordan du tester dit barn her:

Kan Severs syndrom skade mit barns fødder?

Nej, dit barn får ingen mén af hælsmerterne. Når vækstzonerne lukker er hælbenet hærdet og smerterne forsvinder. Severs syndrom er derfor en tilstand, som dit barn vokser fra.  Normalt sker det i 14-15 års alderen. Som forælder skal du dog være opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan dannes arvæv, der hvor acillessenen hæfter.

Må mit barn gerne deltage i sport med smerter i hælen?

Ja. Barnet må gerne deltage i sport, så længe smerterne er forbigående og kun er til stede kortvarigt fx lige efter træning.

Hvornår anbefaler vi at barnet begynder behandling med Solemaids?

Vi anbefaler at starte behandlingen, når barnet ikke kan løbe normalt og smerten påvirker barnets lyst til at være fysisk aktiv.

Hvordan forgår behandling med Solemaids?

Barnet kommer til konsultation på klinikken. Her undersøger vi årsagen til hælsmerterne og konstaterer vi, at det er Severs syndrom, tager vi mål til sålerne og fremstiller dem med det samme. Barnet prøver sålerne i medbragte idrætssko, så vi er sikre på at sålerne aflaster hælene optimalt. Når barnet forlader klinikken har hun/han sålerne med hjem.
Normalt er én konsultation nok, men hvis sålerne mod forventning ikke fungerer, kan det blive nødvendigt med en ekstra konsultation, hvor sålerne justeres. Denne konsultation er uden beregning.

Får man kun én sål, hvis det kun gør ondt i den ene hæl?

Nej, vi fremstiller altid Solemaids til begge fødder. Dels for at Severs syndrom ikke skal udvikle sig til begge hæle og dels for at skabe balance i barnets krop.

Hvor længe skal mit barn anvende Solemaids?

Behandlingstiden med Solemaids er individuel. Indtil hælen er færdigudvokset kan hælsmerterne komme og gå, og det er forskelligt fra barn til barn, hvor længe det er nødvendigt at behandle med sålerne.

Vores erfaring er, at Solemaids som minimum skal anvendes i et halvt år i det fodtøj, som barnet bruger til at løbe i. Det gælder også ved løb og leg i frikvarterene. I de første uger kan det også være nødvendigt at anvende sålerne i indendørs fodtøj, hvis det gør ondt at gå uden sålerne.
For at finde ud af hvornår barnet kan klare sig uden sålerne, kan barnet – efter et halvt år – prøve at undvære sålerne fx til hver anden træning. Hvis smerterne kommer tilbage skal behandlingen med sålerne forlænges.

Er der bivirkninger ved at bruge Solemaids?

Nej. Der er ingen bivirkninger ved at Solemaids. I de første 1-3 uger oplever de fleste børn dog, at de bliver ømme under svangen – særligt på det punkt, hvor sålens kile løfter hælen. Herefter har barnet vænnet sig til sålen og ømheden har fortaget sig. Når Solemaids anvendes i Sok-fodboldstøvler, kan der komme vabler bag på hælen.

Er der særlige krav til fodtøjet?

Nej. Alt bevægeligt fodtøj kan anvendes.
Solemaids erstatter fodtøjets originale indlægssåler og det er derfor ikke nødvendigt at købe fodtøj, der er et nummer større. Vi anbefaler at tage Solemaids med ved køb af nyt fodtøj. Så kan barnet selv fornemme om sålerne fungerer godt og føles behagelige i de nye sko.

I fodboldstøvler er komforten bedst i støvler, hvor der er et snøresystem, som kan justere højden på vristen. Meget ufleksible sok-støvler kan gøre pladsen trang, hvilket kan give vabler på hælen.

Er barnet gymnast, oplever vi ofte, at det kræver tilvænning at bruge sko under træningen. Vi har dog gode erfaringer med kampsportsko, f.eks. BUDO NORD KAMPSPORTSKO, hvori Solemaids fungerer godt.

Hvad gør jeg, hvis sålerne ikke hjælper på hælsmerterne?

Vi bestræber os på at ramme plet første gang, men i enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at justere sålerne for at optimere effekten.
Denne justering er uden beregning.
Vi gør opmærksom på at der er fuld returret på sålerne, gældende i 6 uger fra købsdatoen.

Er  det nødvendigt med en lægehenvisning?

Nej, lægehenvisning er ikke et krav, da der ikke ydes tilskud fra den offentlige sygesikring. Men hvis barnet kan få tilskud fra en sundhedsforsikring er en lægehenvisning i visse tilfælde et krav.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når mit barn har ondt?

Som forælder må du være indstillet på, at dit barn ikke altid kan give et retvisende billede af, hvor generende hælsmerterne er. En fodboldpige/-dreng kan bide meget smerte i sig, for at få lov til at spille fodbold, og underdriver gerne når forældrene spørger ind til smerten.
Det er vigtigere at kigge på om barnet har ændret adfærd end at lytte til det, som barnet fortæller. Netop fordi det kan være svært for barnet at fortælle, hvordan det føles. Dette gælder især de yngre børn.

Er SOLEMAIDS CE-mærket?

Solemaids er CE-mærket jvf. direktiv: Medicinsk udstyr – 93/42/EØF.

 

Fik du ikke svar på listen over ofte stillede spørgsmål? Kontakt os:

Tlf.: +45 41 99 55 55
E-mail: info@solemaids.dk

Cookies