×

Fra hælsmerter til sportsglad igen

Fra hælsmerter til sportsglad igen

Behandling af Severs syndrom med Solemaids indlæg

Mads spiller elitefodbold i AAB. Fodbold er omdrejningspunktet i hans liv, men stærke hælsmerter satte en brat stopper for glæden…

 

Det er en lettet mor Marianne, som fysioterapeut Per Øllgaard fra Solemaids har i røret efter et behandlingsforløb med sønnen Mads.

Mads på 14 år er nemlig atter sit fodboldglade selv, efter han og Solemaids kom ind i billedet, beretter hun positivt.

Fodbolden blev en kamp

Vi skal omkring halvandet år tilbage, hvor piben havde en ganske anden lyd. De daglige elitetræninger var i bogstavligste forstand blevet en kamp med hælsmerter, der bredte sig til både før under og efter træning.

Mads kunne ikke deltage ordentligt i træningerne, og det betød, at han ikke længere kunne udtages til kamp.

Man skal være 100 % klar, når man skal være med til kamp, så i stedet varmede han bænken godt og grundigt og måtte mere og mere bedrøvet se til som tilskuer, når hans hold blev fløjtet op til kamp. 

Ingen vidste, hvad det var

Der var mange hjælpende hænder til Mads’ fødder, men ingen lykkedes med at kurere smerterne: Fysioterapeuter, læger og trænere – og Mads begyndte at frygte for fodboldkarrieren. Han kendte godt konsekvensen af den manglende tilstedeværelse i træningen.

I sin frustration røg Marianne til tasterne og Googlede løs, til hun fandt noget, der rimede på Mads tilstand: Severs syndrom tikkede frem på skærmen!

Øjeblikkelig behandling – og effekt

Lettelsen spredte sig øjeblikkeligt hos Mads og hans familie efter et besøg hos Solemaids-klinikken. Smerterne var ikke længere en ukendt (og måske farlig) tilstand i Mads’ fod – der kom diagnose og løsning på bordet efter få minutter, og behandlingen af Severs syndrom var i gang.

Hvad er Severs syndrom? Læs mere her 

Små såler, stor lettelse

Mads gik fra klinikken på nye specialsåler, der letter trykket fra de overbelastede hæle – og hvilken lettelse.

”Den øjeblikkelige effekt er mærkbar”, forklarer Marianne, der nærmest straks efter kunne se en markant forandring – både i gang og mentalitet hos sin søn.

”Du havde en klar fornemmelse af, hvad det betød for Mads ikke at kunne være med. Mads følte sig taget meget seriøst og professionelt behandlet, og det sætter vi stor pris på”,fremhæver Marianne, som noget af det afgørende i behandlingsforløbet med Per, der atter har sendt Mads tilbage på banen i særdeles solid position.

”Solemaids har været afgørende for, at Mads har kunnet genoptage sin fodbold, og det havde ikke været muligt uden Solemaids”, er Mads’ mor 100 % sikker på.

 

Lider dit barn af Severs syndrom?

Cookies